De aanloop

zondag 24 juli 2016

Gezinsuitbreiding!

Op 27 mei was het eindelijk zover! Wij mochten onze pleegpup ophalen. "Onze pup" is op 8 april geboren en heet Roenja. Het is een prachtig zwart Labje. Op mijn andere blog staat een post met meer wat informatie over Roenja.
Van Roenja zijn natuurlijk veel foto`s gemaakt. Deze zijn in dit dagboek meer op zijn plaats.
Dus bij deze een inkijkje in het leven van Roenja: de aspirant-hulphond.
Roenja in haar nieuwe huis bij nieuwe baasjes, na een lange rit vanuit Herpen. Zowel Roenja als ik waren uitgeteld!
(27-05)
Prachtige, sprekende foto. (31-05)
Kleine Roenja op pad. In haar hulphond-tuigje. Toen nog maat S. Inmiddels draagt ze maat M. ;-) (05-06)
Eén van Roenja`s lievelingsplekjes. Ze kauwt hier gelukzalig op een wc-rolletje. Iets wat ze nog steeds leuk vindt. Mijn vader vond de opgerolde tuinslang op een "nestje" lijken. Misschien vind ze het daarom wel zo`n fijn plekje. Wie zal het zeggen? (07-06)
Deze zomer zijn er fikse regenbuien geweest. Zowel Roenja als ik zijn héél vaak natgeregend. Tsja... Dan moet je wel afgedroogd worden. (26-06)
Oefenmomentje. Het ging om het opstapje (hiermee leert Roenja dat ze een achterlijf heeft). Maar... De glijbaan ontdekken is natuurlijk véél leuker! Oei, wat is zo`n glijbaan glad. :-) (27-06)
De eerste "maandfoto" van Roenja. (28-06)

Het opvoeden van een aspirant-hulphond is heel leuk, maar ook heel intensief. Toch zou ik niet anders meer willen. Wat wen je snel aan zo`n nieuwe huisgenoot! Helaas moeten we Roenja volgend jaar inleveren zodat ze naar de hondenschool kan om een volleerd hulphond te worden. Gelukkig mogen we tot die tijd van Roenja genieten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten